Drainjet-Oxyjet

Duurzaam verticaal draineren 

 

 

 

 

De ultieme verzorging voor bomen, struiken en hagen en hun wortels!

De levensduur en de afmetingen van een boom overstijgen in ruime mate deze van vele andere levende wezens op aarde. Wist u dat diverse boomsoorten tot enkele honderden jaren oud kunnen worden?

Bomen worden geplant in tuinen, steden of landschappen en vervullen diverse functies. Meer dan men in eerste instantie zou denken! Soms komen ze echter in stresssituaties terecht, vaak veroorzaakt door menselijke tussenkomst, waardoor hun conditie afneemt. Ze doen het minder goed dan verwacht of staan er minder goed bij dan de omringende planten. Hoewel we er ons doorgaans niet van bewust zijn, is dit vaak een reactie op een probleem ondergronds.

Het is bewezen dat een optimaal functionerend wortelstelsel de enige garantie is om stressfactoren zowel boven- als ondergronds te counteren. De wortels zijn immers de levensaders van een boom. Voor een optimale conditie van de boom is het dus zeer belangrijk dat zijn wortels zich in ideale omstandigheden kunnen ontwikkelen en dat ze kunnen blijven functioneren of dat hun werking zelfs verbeterd wordt. Enkel dan kan een boom zijn vitaliteit ten volle tentoonspreiden.


 Resultaten

  • Meer zuurstof in de bodem = actiever wortelstelsel 
  • Volledig losmaken van de verdichte lagen = heropleven van het bodemecosysteem, betere bodemstructuur, groter doorwortelbaar bodemvolume en betere drainage 
  • Voldoende, makkelijk opneembare (organische) voedingselementen = betere groei van bladeren en scheuten
  • Neutraliseren van dooizout = betere bladgroei 
  • Permanente open verticale luchtkanalen gevuld met lava = continue uitwisseling van lucht, hogere bodemporositeit 
  • Mogelijkheid om substraat uit te wisselen = groter doorwortelbaar volume
Vragen? Contacteer ons:

Snoeien van bomen en algemene boomverzorging - Wanneer bomen snoeien?